EZ NEM OLYAN BONYOLULT

Sokan azt gondolják, ha szakemberhez fordulnak, akkor itt van a világ vége. Ezentúl már nem fogok tudni belenézni a tükörbe, ezentúl már másképp köszön rám a szomszéd is.

Igen, még őt is belekeverjük a dologba. Merthogy van nekünk, embereknek egy olyan tulajdonságunk, hogy arra is tudunk gondolni, amit a másik gondol. Pontosabban, ki tudjuk gondolni, hogy ő mit is gondol. A másik egyébként akárki lehet, nem kell, hogy pont a szomszéd legyen, lehet az anyánk is.

De azért ez nem ennyire bonyolult. Ha elromlik a mosógép, felhívod a szerelőt, ha a számok nem jönnek ki, akkor a könyvelőt, és így tovább. Holott sok mindent tanultunk a suliban, másoktól, nem tudhatunk mindent. És ez így is van rendjén. Ezért is mondom, ha bármi érzelmekkel, gondolatokkal kapcsolatos problémád van, hivd fel a pszichológust. Nem jelenti, hogy buta, fogyatékos vagy bolond lennél. Ez csak annyit jelent, hogy épp nem úgy mennek a dolgok, ahogy elképzelted. A pszichológus abban segít, hogy összeegyeztesd a vágyaidat a valósággal. Ennyi.

Leave a Reply

%d bloggers like this: