JÁTÉKVÁSÁRLÁS

A játékvásárlás során a szülők rengeteg hibát elkövetnek. Persze mindezt jóhiszeműségből, ésszerűségből vagy esetleg pénzhiányból adódóan. Gondoljunk csak vissza saját gyerekkorunkra. Biztos neked is számos emléked van azzal kapcsolatban, hogy nem azt kaptad, amire vágytál.

Most már persze néhány dolgot átértékeltél és azt mondod, hogy a szüleidnek igaza volt. Pedig nem! A benned lakozó kicsi gyermek másra vágyott és az ő saját igényei nem lettek kielégítve. Azt vedd meg gyermekednek amire ő vágyik. Azt általában lehet tudni, a gyerekek számos módon jelzik felénk. Ha az anyagiakba belefér, akkor ígérd meg neki és tartsd is be azt. Ha mást veszel neki, akkor ne csodálkozz, hogy a játék csak porosodni fog, vagy hamar tönkremegy. Az csak pénzkidobás.

A majdnem ugyan olyan szintén nem jó, mert az NEM AZ!

Biztos vagyok benne, hogy neked sem mindegy egy csomó minden az életben. Gondold csak végig… Van különbség ruha és ruha között? Vagy ékszer és ékszer? Vagy telefon és telefon? Vagy szalámi és szalámi? Vagy pelenka és pelenka? Vagy bögre és bögre között? Vagy… és még lehetne sorolni. Csak nekünk nem tűnik fel a hétköznapjainkban ez a rengeteg minden, mert mi megtehetjük, hogy megvesszük azt, amire vágyunk.

Vagy mégsem?????

Sokan vannak az életben, akik alárendelődnek egy másik embernek és nem merik a vágyaikat kifejezni és megélni, mert olyan környezetben nőttek fel, ahol süket fülekre találtak. És ez nagyon sok későbbi probléma alapja lehet. De ebbe most nem megyünk bele.

A lényeg, hogy engedd meg gyermekednek, hogy merjen vágyakozni és segíts neki abban, hogy meg tudja tanulni: a vágyak elérhetőek és kielégíthetőek. Ha úgy érzed, hogy ez nem nagyon megy, akkor gyere el hozzá, és segítünk kideríteni, mi állhat a háttérben.

Leave a Reply

%d bloggers like this: