A LEGSZEBB AJÁNDÉK RECEPTJE

Mi a legszebb ajándék az életben? A LELKI BÉKÉvel egybekötött CSALÁDI EGYÜTTLÉT. De mit is jelent ez a valós életben? Van-e hozzá recept? Mindenki számára elérhető-e? IGEN!

Nézzük a receptet hozzá.

Ez a változat a gyermekes családoknak szól most.

Hozzávalók:

⁃ én

⁃ többiek – akik hozzád tartoznak (gyerek, házastárs, szülők, nagyszülők, rokonok)

⁃ egy otthon, amit annak nevezel

⁃ lelki béke

⁃ idő

Elkészítés:

1. Vagy Te, aki ismeri önmagát, akinek megvan az életben az, ami boldoggá teszi (és ez nem csak a munka) és képes vagy arra, hogy lazítsál.

2. Van legalább egy gyermeked, akit szerets és akivel szívesen eltöltöd az idődet.

3. Kelj fel reggel korábban, intézd el azokat a dolgokat, amiket mindenképp nyugodt körülmények között szeretnél megcsinálni, még a gyermeked ébredése előtt.

4. Ha a gyermeked ébredezik, örömmel menj be hozzá és add át neki azt az életérzést, hogy boldog vagy, hogy ő van neked. Ehhez kedves szavak és hanghordozás szükséges.

5. Reggelizzen a család egy jót közösen, ahol nincs mobil, nincs közben mosogatás, nincs családi problémamegbeszélés, nincsenek cinikus megjegyzések.

6. Csináljátok a napotokat közösen: engedd, hogy a gyermeked segédkezzen egy kicsit a házimunkában (asztal lepakolása, ebédhez való készülődés), cserébe viszont Te szánj gyermekedre munka nélküli időt. Menj el a szobájába vele, ülj le a földre, engedd meg neki, hogy azt és úgy játssza, ahogy ő szeretné, annyi szerepet vállal csak, amennyit adni akar neked. Ülj és csodálkozz abban, hogy mennyit nőtt, hogy már milyen okos, hogy milyen önálló, hogy milyen jó neked csak úgy vele lenni és engedd, hogy áthassa minden porcikádat ez a jó érzés. A főzésnél is nagyon fontos, a hosszabb ideig tartó lassú főzés. A finom ételhez, a legjobb együttléthez is kell az idő.

7. Ha ezt a fajta odaadó együttlétet a gyermeked megkapta, akkor garantáltan szép napotok lesz.

Megjegyzés: Az odaadó együttlét lényege azért ajándék, mert egy életre kapja a gyermek és ezt sose fogja elveszíteni. A gyerekkorunkban kapott emlékek bevésődnek a pszichénkbe és ott elraktározódva formáznak minket egy életen át. Az, hogy mit kap és az, hogy hogyan kapja a legfontosabb az életben. Mert egy valami az életben nem megvehető. A meghitt, nyugodt családi légkör.

Leave a Reply

%d bloggers like this: