APÁD IS LESZEK, NEM CSAK ANYÁD

Mondja a gyermekét “egyedül” nevelő nő. Sok családban hiába van apa, a férfi szerepek átadása hiányt szenved. Gyakori hiba vagy tévhit, hogy azt gondolják édesanyák, ha már apa nincs, vagy csak nincs jelen, majd ők átveszik a férfi szerepeket. Hmmmm…. 

Van egy családban az apa és az anya. Mindegyik több szereppel is rendelkezik: van az anyai és apai, van a férfi és nő és van a pár. Egy nő egyszerre nem tudja az összes szerepet betölteni. Egy személy csak egyfajta módon tud jelen lenni. 

Vegyünk egy nagyon egyszerű példát. Van egy nő, születtek gyermekei, elváltak a férjével és egyedül maradt a gyermekekkel. Igyekszik nekik mindent megadni. Rengeteget dolgozik, vezeti a háztartást, minden ház körüli teendőt elvégez. Fest, szifont tisztít, parkettázik, redőnyt szerel, főz, mos, takarít, különórákra viszi a gyermekeket, tanul velük, mindeközben ad magára is, mindig szép a frizurája, rendbe vannak a körmei, és még az alakjára is figyel, hetente többször eljár edzeni. Ez a csodaanyu, aki mindent kézben tart, aki látszólag tökéletes. Aki férfi és nő is egyben. Aki úgy gondolja, ha ő mindent megcsinál és közben mondja a gyermekeinek, hogy ilyen egy nő, ezt csinálja egy férfi, ilyen egy apa, erre vágyik egy nő, ha ilyen alkalom van, akkor így viselkedik egy férfi…. akkor a gyermekei elsajátítják, hogy mik a női és férfi szerepek, mik az anyai és apaiak. Sőt még talán azt is, hogy milyen egy pár.

Sajnos ez nem így működik!!!!! A lányod azt tanulja meg, hogy egy nő mindent meg tud csinálni, és valójában nincs is szükség férfira a tökéletes életvezetéshez.

A fiad pedig azt, hogy ilyen az igazi nő és választ majd egy csodanőt maga mellé. Akinek persze hosszútávon nem fog megfelelni ő…. és itt beindul egy körfolyamat.

Kedves nő társaim! Érthetsz sok mindenhez, lehetsz nagyon ügyes, lehetnek olyan képességeid, amik jobbak a párodnál, de egyet ne feledj! A párkapcsolat nem egy verseny, hanem sokkal inkább egy csapatmunka.

Ha úgy érzed, hogy problémáid vannak e téren, gyere el és vegyél részt önismereti tanácsadásunkon.

Leave a Reply

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading