AHOL ÉLŐBEN HALLHATTOK MINKET

Radio HereWeGo az Angliai Magyar Rádió

Weboldal: https://www.radioherewego.uk/

Spotify: https://open.spotify.com/show/31b9MWX24ioVnMjxlCgH9o

Apple Podcast: https://podcasts.apple.com/gb/podcast/radio-herewego-podcast/id1554003773

Google Podcast: https://podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly9wb2RjYXN0LmhlcmV3ZWdvLnJvY2tzL2V4dGVybmFsLnBocD9uYW1lPVJTUw

Deezer Podcast: https://www.deezer.com/us/show/2317562

Epizódok

2021. augusztus 1. Nem Vagy Egyedül: Hova bújjak? – “Ha ezt a kérdést tesszük fel, érdemes kiegészíteni azzal a mondatot, hogy: “…magamtól?”. Először meg kell látnunk saját magunk helyzetét kívülről. Ezt a folyamatot azonban nem szabad siettetni.

2021. július 25. Nem Vagy Egyedül: A pesszimizmusról – “A pesszimista hozzáállás egyre több terhet rakhat ránk, amikből egyre nehezebb szabadulni. Ennek a legyőzéséhez kulcsfontosságú az őszinteség, saját magunkkal és másokkal szemben is.

2021. július 18. Nem Vagy Egyedül: Testvérkapcsolatok“A testvérkapcsolatokban is – mint bármely más emberi kapcsolatban – vannak nézeteltérések, ami normális. Hagyni kell ugyanakkor a gyerekeket, hogy konzenzusra jussanak. Csak akkor segítsünk, ha szükséges.”

2021. július 11. Nem Vagy Egyedül: Osztozkodás a párkapcsolatokban “Ha egy pár vagyunk, egy csapatként kell működnünk. Ha jól működik a csapat, akkor a javak, a feladatok, teendők mind közösek. Ha az osztozkodás felmerül, ott gyakran probléma bújhat meg a háttérben.”

2021. július 4. Nem Vagy Egyedül: Pozitív visszacsatolás “Sok szülő hajlamos a dícséret mellett megjegyezni valamit, amitől ez valójában nem lesz dícséret. “Ügyes vagy. De tudsz te ennél jobbat is.”. Hogyan motiváljuk gyerekünket?”

2021. június 27. Nem Vagy Egyedül: “Anyád és apád is leszek”“Ha az édesanya egyedül neveli a gyerekét, több teher nehezedik rá, hiszen igyekszik pótolni az édesapa szerepét és átadni az apamintát is, ez azonban sok esetben vagy részben, vagy egyáltalán nem sikerül.”

2021. június 20. Nem Vagy Egyedül: Az én vétkem “Fontos, hogy felismerjük és elfogadjuk, ha segítségre van szükségünk. Ahhoz, hogy a saját hibáinkat, örökölt terheinket ne örökítsük tovább, fel kell dolgozni azokat. A változás pedig tetten érhető.”

2021. június 13. Nem Vagy Egyedül: Milyen a jó gyerek? “A “jó gyerek” fogalma gyakorlatilag sztereotípia. Ennek igyekeznek megfelelni a gyerekek, de a megfelelési kényszer problémákhoz vezethet az esetükben, ráadásul sem biztos hogy jó üzenettel bír feléjük.”

2021. június 06. Nem Vagy Egyedül: A szülő nem barát.“Sokszor látjuk, tapasztaljuk és esetleg mi is azt gondolnánk, hogy a baráti viszony jótékony hatással van egy szülő-gyermek kapcsolatban. A legtöbbször azonban ez pontosan az ellenkező hatást váltja ki.”

2021. máj. 30. Nem Vagy Egyedül: Mikor elég?“Talán az egyik legnehezebb téma. Ha az életünkben valami változtatásra szorul, hogyan ismerjük fel hogy valóban itt az ideje a változásnak, vagy még túl korán adjuk fel?”

2021. máj. 16. Nem Vagy Egyedül: Hogyan válasszunk pszichológust?“Fontos tényezők, amiket figyelembe kell vennünk, ha pszichológushoz fordulunk. Ezekről beszélgetünk bővebben Neidert László pszichológussal.”

2021. máj. 09. Nem Vagy Egyedül: Játékvásárlás “Ha gyermekünknek játékot vásárolunk, felnőtt fejjel sokszor nem gondolunk bele, melyik milyen hatással lehet rájuk. Biztos hogy jobb az, ha a gyermek nem azt a játékot kapja ajándékba, amire vágyik…?”

2021. máj. 02. Nem Vagy Egyedül: Kinek van szüksége terápiára? “Hogyan ismerjük fel, mikor kell pszichológushoz fordulnunk? Sokszor csak akkor kérünk segítséget, amikor már súlyosak a problémák. Fontos felismerni mikor van szükség segítségre. Erről szól a mai epizód.”

2021. ápr. 25. Nem Vagy Egyedül: “Gonosz vagy, Anya!” “Egy olyan kijelentés, amely sok anyukát megvisel érzelmileg, ha a gyerekétől hallja. De valójában mit jelent? Mi mindent érdemes megvizsgálnunk, ha ez a kijelentés elhangzik?”

2021. ápr. 18. Nem Vagy Egyedül: Elveszve “Mindenki máshogyan lát minket. Mi is magunkat. Ugyanakkor nem biztos, hogy teljes mértékben valós képet kapunk saját magunkról. Egy érdekes teszt segítségével közelebb kerülhetünk önmagunk megismeréséhez.”

2021. ápr. 11. Nem Vagy Egyedül: A Gyereknevelésről (2. rész) – “Folytatjuk a beszélgetést Kingával, ezúttal arról lesz szó, hogy a szülő általi stressz, illetve rosszkedv, miként mutatkozik meg a gyerekeken és mit tehetünk ennek elkerüléséért?

2021. ápr. 4. Nem Vagy Egyedül: A Távozásról“Az élet bármely területén is legyen szó távozásról, bármely értelemben, kétség kívül nehéz azt feldolgozni. Neidert László pszichológussal beszélgetünk.”

2021. márc. 28. Nem Vagy Egyedül: A Gyereknevelésről (1. rész)“A gyereknevelésről beszélgetünk Kingával, ennek első része hallható.”

2021. márc. 21. Nem Vagy Egyedül: Az Elvándorlásról“Miért dönt úgy valaki, hogy elvándorol egy másik országba? Miért számíthat menekülésnek ez? Hogyan ismerhetjük fel és dolgozhatjuk fel a hozott sérelmeket? Sok más kérdés mellett ezekre is választ kaphat.”

%d blogger ezt szereti: