IDEGESÍT A GYEREKEM

Miért idegesít? Biztos meg tudod magyarázni. Tudsz rá konkrét példákat hozni? Tudsz. Idegesít az, hogy idegesít? Ha a válasz igen, akkor talán pár gondolat segíteni fog neked most. Írj le pár konkrét szituációt és írd mellé, hogy miért idegesít. Ha ez meg, akkor próbáld átgondolni, hogy mi állhat annak hátterében, hogy idegesít. Hisz ezek általában belőlünk fakadnak.

Példa: Idegesít, hogy a gyermeked/gyermekeid nem akarnak felöltözni reggelente óvodába vagy iskolába menet. Azért idegesít, mert így elkésel a munkából. Na de mi áll ténylegesen a háttérben? Ötleteljünk: Te is későn ébredsz és ezért már ébredéskor ideges vagy? Nem tudtok megegyezni, hogy mit vegyen/vegyenek fel a gyerekek? Vagy alapból azért vagy ideges, mert a nem szeretett munkahelyedre be kell menned dolgozni? … És még számos oka lehet.

Ahhoz, hogy egy idegesítő viselkedés eltűnjön, először meg kell nézni a rejtett okokat. Ha az megvan és azt megszünteted, akkor nyert ügyed van. Annyit kell csak tenned, hogy nyugodt perceidben átgondolod a helyzeteket és igyekszel rá megoldást keresni. Ha az egyik nem válik be, akkor egy másikat keresni. Ha viszont úgy gondolod, hogy szeretnéd, ha együtt ötletelnénk, keress minket bizalommal.

Leave a Reply

%d bloggers like this: